Vinkortet
73 Strandgade Vinbar & Butik
byder på et lille men raffineret vinkort, med et sortiment fra nøje udvalgte vingårde der deler vores etos.
Vores 73SG Flights består af mindre glas på 7,5 cl. og giver dig mulighed for at lære et sortiment af vores vine bedre at kende, en tår af gangen, og uden at det ender med at blive en tår over tørsten.
Er I flere der gerne vil smage på samme vin, er en flaske måske det rigtige valg. Og vi mener ikke at en flaske vin bør koste en vingård.
Hos 73 Strandgade Vinbar & Butik er vi vores egen importør og undgår derfor dyre mellemled. I vores vinbar kan alle vores vine købes på flaske til samme pris som i vores butik, plus et lille propgebyr på 135 kroner.
Og hvis flasken ikke bliver drukket op, får I selvfølgelig resten med hjem i en af vores smarte vinflaske “doggy bags!”
Vælg vintype
CHÂTEAU DE LA CÔMBE, Frankrig
CHÂTEAU DE PALAYSON, Frankrig
Château de Palayson har i mange år været en favorit blandt skandinaviske vinelskere. Deres vine har fået international anerkendelse og priser, og vingården er inkluderet i Le Guide Hachette. Palayson producerer vine af den højeste kvalitet, baseret på traditionelle metoder, hvor man respekterer de elementer man omgives af.
“Limited edition” – der produceres kun 250-300 flasker for hver årgang. Andrew Kilian er magien bag Uncle’s. Det startede i Sydafrika da han var 40 år gammel, og resten af teamet på markerne var i 20’erne. Nogen kaldte ham Uncle, som blev et kælenavn, der satte sig fast. I dag bruger Andrew mest af hans tid som vinkonsulent, men heldigt for os finder han tid til at kreaere 2-3 udsøgte og meget eksklusive vine om året. Hans stil er helt hans egen: kraftig, kompleks og velbalanceret.
WEINGUT JOHANNINGER, Nahe & Rheinhessen Tyskland
Weingut Johanninger blev grundlagt i 1994 af familierne Haas og Schufried. Forud for etableringen var et langvarigt venskab mellem Markus Haas og Dieter Schufried. Siden da har de forenet deres egne kulturer for vin, nydelse og livs filosofi.
GRAND C, Alsace Frankrig
Alsace…navnet alene smager af vin. Teamet bag Grand C er Axel Wulfken og Jacques Cattin. Axel Wulfken var leder af Champagne Moët & Chandon i mange år. Hans passionen for mousserende vine og vine af høj kvalitet, samt ideen om at skabe noget ekstraordinært og sit eget, førte ham en dag til den idylliske vinavlerlandsby Voegtlinshoffen. Der mødte han Jacques Cattin, som er en af de mest anerkendte Alsace-vinmagere, og hvis crémanter og vine har vundet mange priser. En idé blev til et partnerskab, og den første GRAND C-Crémant produktion startede i 2009.
CLOS DU COTNARIAN, Cotnari Rumænien
Clos du Cotnarian er en international prisvindende vingård i et område med en meget lang historie inden for vinproduktion. Clos du Cotnarian ligger i Cotnari, en region i det nordøstlige Rumænien nær grænsen til Moldova. Vinproduktion i området daterer sig så langt tilbage som 4000 år, hvilket er blevet verificeret gennem arkæologiske udgravninger, og låner til teorier om, at oprindelsen af vinfremstilling til Europa muligvis stammer fra Cotnari-distriktet.
FATTORIA DI MONTEMAGGIO, Toscana Italien
Familieejet Fattoria di Montemaggio ligger i Radda in Chianti i hjertet af Toscanas Chianti Classico region i Italien. De producerer håndlavede vine, der omfatter bl.a. Chianti Classico, Chianti Riserva, Chianti Gran Selezione, og deres Super Toscana vine Torre di Montemaggio og Quinta Essentia di Montemaggio. Navnet Montemaggio stammer fra “Monte Maggiore” (Stor Bjerg), der refererer til vinhusets forhøjede position.
ALVES DE SOUSA, Douro Portugal
Alves de Sousas vinmarker byder på helt unikke terroirs for den storslåede mangfoldighed af Douro regionens naturlige sorter. Kvaliteten af hans vine er blevet bredt anerkendt med udmærkelser og omtaler i både nationale og internationale publikationer. Et helt særligt højdepunkt var da han modtog prisen “Årets producent” i både 1999 og 2006 af det vigtigste portugisiske vinmagasin, Revista de Vinhos. Han blev den første i historien til at modtage to af denne eftertragt og prestigefyldt udmærkelse for portugisiske vinproducenter.
Maison Shaps – En garagevin-vingård, der producerer små mængder vin med fokus på små vinmarker fra nogle af Bourgognes mest berømte områder. I dag ejer Maison Shaps tæt på tre hektar i Cote de Beaune (Volnay, Pommard, Maison Dieu og Bourgogne Cote d’Or), samt i Meursault, og ledes af Michael Shaps og hans datter Hanna. Naturlig tyngdekraft, naturlig gæring og minimale filtreringer. Vinfremstilling hos Maison Shaps stræber efter minimal manipulation af druerne. Maison Shaps eksemplificerer ordsproget “Vinene er lavet i vingården”, hvilket gør det muligt at fremkalde regionens sande karakter i vinen.
Kendt for sin innovation og vinfremstillingsekspertise, Michael Shaps har etableret sig i spidsen for den moderne vinindustri i Virginia. Han producerer vine under Michael Shaps-mærket og også for adskillige prestigefyldte vingårde i hele staten – bl.a. for en der vandt Governor’s Cup i 2017. Hans udmærkelser og nationale anerkendelse er uden sammenligning.
CLOS JANGLI vinmarkerne er placeret i Luxembourg Mosel, et område rigt på biodiversitet, ikke langt fra Remich, på stedet kaldet Scheierberg. Ideelt vendt mod syd-sydvest, nyder vingården godt af en ler-kalkstensjord og en unik undergrund indeholdende gips, som giver fremtidens vine en sjælden karakter og en god portion mineralitet. Den økologiske tilgang komplimenteret med respekten for biodiversiteten (brug af mariehøns og andre insekter mod myg, brug af havre som middel mod visse sygdomme osv.), det manuelle arbejde – bidrager til den optimale udvikling af druerne. For ikke at nævne det særlige forhold Stéphane har til sine vinstokke: “Jeg kærtegner planterne og taler med dem.” Resultatet er druer af en overlegen kvalitet, som stadig overrasker hans vinbonde-venner.
TOKAJ HÉTSZÓLÓ, Ungarn
På sydsiden af Mount Tokaj ejer den kejserlige ejendom Tokaj-Hétszóló den mest frugtbare jord og de bedste vinstokke, og siden 1502 har naturen givet mere generøst af sine frugter her end noget andet sted. Skabelsen af godset skyldes ingen tilfældigheder: Garai-familien udvalgte simpelthen de bedste 7 parceller af Tokaj-bjerget, deraf navnet: Hét-Szóló betyder “7 parceller vingård” på ungarsk. Så tidligt som i 1772 blev parcellerne på Tokaj-Hétszóló-ejendommen klassificeret som Tokaj Premier Cru, en hyldst til de unikke egenskaber ved dette exceptionelt terroir.
CHÂTEAU DE LA CÔMBE, Frankrig
En familieejet boutique-vingård, der producerer en lille mængde økologiske vine. Deres håndhøstede druer afspejler det klassiske terroir og klimaet i regionen. La Cômbe ligger i det sydlige Provence og står på den gamle romerske vej, Via Julia Augusta, der forbinder Frejus og Vidauban. Stedet har produceret vine i århundreder, og i 2009 blev Châteauet nænsomt restaureret, vinstokkene blev genplantet, og første høst derfra kom i 2013. Siden da har La Cômbes vine modtaget adskillige prestigefyldte priser.
CHÂTEAU DE PALAYSON, Frankrig
Château de Palayson har i mange år været en favorit blandt skandinaviske vinelskere. Deres vine har fået international anerkendelse og priser, og vingården er inkluderet i Le Guide Hachette. Palayson producerer vine af den højeste kvalitet, baseret på traditionelle metoder, hvor man respekterer de elementer man omgives af.
VINARIJA ALEKSANDROVIC, Oplenac Serbien
Familien Aleksandrovic har lavet vin siden 1903. Med en dybt rodfæstet forbindelse til kulturen, jorden og historien, ligger Vinarija Aleksandrovic kun 80 km syd for den serbiske hovedstad Beograd, i den gamle og smukke region Oplenac, kendt for sin vindyrkning, vinfremstilling og rig historie.
DOMAINE DE LA SENCHE, Languedoc Frankrig
En lille, familieejet boutique-vingård i hjertet af landsbyen La Livinière i Languedoc i det sydlige Frankrig, hvor der er fokus på at producere små mængder økologisk vin af høj kvalitet. Domaine de la Senche er stolte af mangfoldigheden af deres forskellige marker, som tilføjer den vidunderlige kompleksitet af de vine, de producerer.
CASA DE DAREI, Dão Portugal
Dão er en af de ældste etablerede vinregioner i Portugal, beliggende lige syd for den berømte Douro-dal. Casa de Darei-vine er en ren afspejling af Dao-terroiret. Autentiske og ægte, de er naturlige, håndlavede vine med personlighed og konsistens. Casa de Darei har en naturlig tilgang til vinproduktion, der gør det muligt for terroiret at levere maksimal elegance og renhed.
FATTORIA DI MONTEMAGGIO, Toscana Italien
Familieejet Fattoria di Montemaggio ligger i Radda in Chianti i hjertet af Toscanas Chianti Classico region i Italien. De producerer håndlavede vine, der omfatter bl.a. Chianti Classico, Chianti Riserva, Chianti Gran Selezione, og deres Super Toscana vine Torre di Montemaggio og Quinta Essentia di Montemaggio. Navnet Montemaggio stammer fra “Monte Maggiore” (Stor Bjerg), der refererer til vinhusets forhøjede position.
ALVES DE SOUSA, Douro Portugal
Alves de Sousas vinmarker byder på helt unikke terroirs for den storslåede mangfoldighed af Douro regionens naturlige sorter. Kvaliteten af hans vine er blevet bredt anerkendt med udmærkelser og omtaler i både nationale og internationale publikationer. Et helt særligt højdepunkt var da han modtog prisen “Årets producent” i både 1999 og 2006 af det vigtigste portugisiske vinmagasin, Revista de Vinhos. Han blev den første i historien til at modtage to af denne eftertragt og prestigefyldt udmærkelse for portugisiske vinproducenter.
WEINGUT JOHANNINGER, Nahe & Rheinhessen Tyskland
Weingut Johanninger blev grundlagt i 1994 af familierne Haas og Schufried. Forud for etableringen var et langvarigt venskab mellem Markus Haas og Dieter Schufried. Siden da har de forenet deres egne kulturer for vin, nydelse og livs loso.
CLOS JANGLI, Luxembourg
CLOS JANGLI vinmarkerne er placeret i Luxembourg Mosel, et område rigt på biodiversitet, ikke langt fra Remich, på stedet kaldet Scheierberg. Ideelt vendt mod syd-syd-vest, nyder vingården godt af en ler-kalkstensjord og en unik undergrund indeholdende gips, som giver fremtidens vine en sjælden karakter og en god portion mineralitet. Den økologiske tilgang komplimenteret med respekten for biodiversiteten (brug af mariehøns og andre insekter mod myg, brug af havre som middel mod visse sygdomme osv.), det manuelle arbejde – bidrager til den optimale udvikling af druerne. For ikke at nævne det særlige forhold Stéphane har til sine vinstokke: “Jeg kærtegner planterne og taler med dem.” Resultatet er druer af en overlegen kvalitet, som stadig overrasker hans vinbonde-venner.
UNCLE’S, Nahe & Rheinhessen Tyskland
“Limited Edition” – der produceres kun 250-300 asker for hver årgang. Andrew Kilian er magien bag Uncle’s. Det startede i Sydafrika, da han var 40 år gammel, og resten af teamet på markerne var i 20’erne. Nogen kaldte ham Uncle, som blev et kælenavn, der satte sig fast. I dag bruger Andrew mest af hans tid som vinkonsulent, men heldigt for os finder han tid til at kreaere 2-3 udsøgte og meget eksklusive vine om året. Hans stil er helt hans egen: kraftig, kompleks og velbalanceret.
GRAND C, Alsace Frankrig
Alsace… navnet alene smager af vin. Teamet bag Grand C er Axel Wulfken og Jacques Cattin. Axel Wulfken var leder af Champagne Moët & Chandon i mange år. Hans passion for mousserende vine og vine af høj kvalitet, samt ideen om at skabe noget ekstraordinært og sit eget, førte ham en dag til den idylliske vinavlerlandsby Voegtlinshoffen. Der mødte han Jacques Cattin, som er en af de mest anerkendte Alsace-vinmagere, og hvis crémanter og vine har vundet mange priser. En idé blev til et partnerskab, og den første GRAND C-Crémant produktion startede i 2009.
MAISON SHAPS, Bourgogne Frankrig
Maison Shaps – En garagevin-vingård, der producerer små mængder vin med fokus på små vinmarker fra nogle af Bourgognes mest berømte områder. I dag ejer Maison Shaps tæt på fire hektar i Cote de Beaune (Volnay, Pommard, Maison Dieu og Bourgogne Cote d’Or), samt i Meursault, og ledes af Michael Shaps og hans datter Hanna. Naturlig tyngdekraft, naturlig gæring og minimale filtreringer – vinfremstilling hos Maison Shaps stræber efter minimal manipulation af druerne. Maison Shaps eksemplificerer ordsproget “Vinene er lavet i vingården”, hvilket gør det muligt at fremkalde regionens sande karakter i vinen.
ALVES DE SOUSA, Douro Portugal
De barske skråninger. Jordens ubarmhjertighed. De næsten hundrede år gamle vinstokke og oliventræer. Skoven. Marão-bjergene i horisonten. De har alle været vidne til de mange år, der er passeret gennem Quinta da Gaivosa. Og det var her, det hele startede. Alves de Sousa byggede det op og præsenterede det for verden i form af nogle af de mest emblematiske portvine fra Douro.
Vores 73SG Flights giver dig mulighed for at smage på ere forskellige vine i mindre mængder. Hvert glas indholder 7,5 cl.
Tilføj et udvalg af 4 af månedens oste med friskbagt brød for kun 140,-.
Det er altid en god ide at booke et bord!
(især hvis du vil have dit stambord – eller de andres!)
Hvidvin
Rosévin
Rødvin
Portvin
FLIGHTS
Bobler